ادویه ها به عنوان یک طعم دهنده، نقش بسیار زیادی در آشپزی دارند و همواره همین موضوع است که باعث شده تا آشپزان حرفه ای تمام تلاش خود را کنند که با استفاده از ادویه های مختلف طعم های شگفت انگیز و عجیبی به غذاهای خود بدهند.
هر یک از ادویه ها با توجه به طعم و مزه ای که دارند، می توانند طعم و مزه غذای شما را دستخوش تغییر کرده و حس و حال آن را عوض کنند.
در این مطلب قصد داریم تا شما را با ادویه هایی آشنا کنیم که استفاده از آن ها باعث می شود تا مزه غذای شما به طرز چشمگیری تند و آتشی شود.
فلفل کاین
فلفل کاین یکی از فلفل ها و ادویه های تند است که منشاء آن گوبان فرانسه واقع در دریای کارائیب می باشد. این شهر صادر کننده این فلفل تند به سراسر جهان است. از این فلفل در طبخ مرغ، ماهی و میگو و همچنین به عنوان چاشنی در سالادهای مختلف استفاده می شود.
سرپراجا
ادویه سرپراجا از جمله تندترین ادویه جات در آشپزی کشورهایی آسیایی به شمار می رود که از آن برای تهیه انواع سس با طعم تند و تیز به کار می رود.
فلفل قرمز
فلفل قرمز یکی از تندترین فلفل های دنیاست. جالب است بدانید که در کشور پرو بشقاب فلفل قرمز در رستوران ها سرو میشود و در سس هایی که تهیه می کنند به مقدار زیاد از فلفل قرمز استفاده می کنند.
فلفل سیاه و فلفل سفید
فلفل سیاه عطر دارد و طعم تندی آن زیاد قوی نیست ولی فلفل سفید عطر ندارد و مزه آن تندتر است . از فلفل سیاه در انواع غذاها می توان استفاده نمود خصوصا خوراک ها، آش ها و سوپها ولی از فلفل سفید معمولا در تهیه سس ها یا سوپهایی استفاده می کنند که رنگ آنها سفید است و مایل نیستیم با اضافه کردن فلفل سیاه یا قرمز رنگ آنها تغییر کن.
ادویه فلفل تند جامائیکایی
یکی دیگر از کشورهای زیبا حوزه دریای کارائیب، کشور جامائیکا است. این کشور دارای محصولات مختلفی بوده که به تمام نقاط دنیا آن ها را صادر می کند. یکی از این محصولات، فلفل تند جامائیکایی است که ادویه به دست آمده از آن جز تند ترین ادویه های جهان به حساب می آید.
سریراچا
سریراچا ادویه ای با میزان تندی متوسط است که استفاده از آن در آشپزخانه های آسیایی بسیار مرسوم است. سس فلفل تند سریراچا غالبا به صورتی آماده در فروشگاه ها به فروش می رسد.
فلفل جالاپنو برای تهیه تندترین ادویه کاری دنیا
استفاده از فلفل جالاپنو حتی به مقدار کم می تواند به غذا ظعمی بسیار تند و آتشین بدهد. این فلفل دارای مقدار فراوانی ویتامین بوده و برای سلامتی بسیار مفید است.
کارولینا ریپر
براساس کتاب رکورد های گینس فلفل تند کارولینا ریپر یکی از تندترین و آتشین ترین فلفل های دنیا تا سال ۲۰۱۳ میلادی لقب گرفت. مقیاس حرارت فلفل کارولینا بر اساس مقیاس اسکوویل ۱۵۶۹۳۰۰ است و این رقم از اسکوویل را تاکنون هیچ فلفلی نتوانسته ثبت کند.
اسکوویل مقیاس معروفی برای اندازه گیری شدت سوزش زبان توسط فلفل است.
فلفل تند تایلندی
ادویه که از فلفل تند تایلندی به وجود می آید جز تندترین ادویه های جهان است. این فلفل معمولاً در کشورهای شرق آسیا، به خصوص چین و تایلند کشت شده و به نقاط مختلف جهان صادر می شود.
ادویه فلفل تند تایلندی معمولاً برای درست کردن سوپ مورد استفاده قرار می گیرند و اگر دوست دارید تا سوپ خود را تند و مزه آن را شگفت انگیز کنید، پیشنهاد ما به شما این است که حتماً از ادویه فلفل تند تایلندی در سوپ خود استفاده کنید.
ادویه کربول
ادویه موسوم به کربول جزء یکی از تندترین ادویه های دنیا بوده که حاصل ترکیب پودر فلفل سیاه، ریحان، دانه های فلفل، فلفل کاین، پودر سیر، پیاز و آویشن است.
فلفل تاباسکو
شاید درباره سس تند تاباسکو شنیده باشید. سس تاباسکو از فلفل تند تاباسکو تهیه میشود و در رنگ های سبز، قرمز، نارنجی و زرد یافت میشود. سس تاباسکو اولین بار در سال ۱۸۶۸ میلادی توسط ادموند مکلهنی در مریلند آمریکا تولید شد.
تاثیر ادویه های کاری تند بر روی سلامتی چیست؟
براساس تحقیقات بدست آمده، کسانی که در وعده های غذایی خود به طور معمول از فلفل استفاده می کنند به میزان 14 درصد کمتر از افرادی که فلفل مصرف نمی کنند به انواع سرطان یا آلزایمر در سالمندی دچار می شوند.
طبق گفته کارشناسان استفاده از غذاهای تند و با ادویه فراوان می تواند تاثیر زیادی روی طول عمر داشته باشد. مصرف غذاهایی با مقدار ادویه تند زیاد می تواند سیگنال های ارسال شده از طرف اندام های بدن به مغز را خاموش کرده و سبب تسکین درد شود. این نتایج از بررسی مصرف مداوم فلفل در غذای موش های آزمایشگاهی بدست آمده است.
منبع:
پوپونک
نمناک
بگیر بپز
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0